Contact? Bereikbaar per mail of telefoonnummer: 020-6673206
0
0
Winkelwagen
€ 0,00
  • ☎ Vragen? 020-6673206
  • Snelle levering
  • Ruime voorraad
  • Origineel & Vervangingsonderdelen
  • Eerlijke prijzen
  • Gratis verzending va. €75 (binnen NL)
Course keeper, bij langzaam varen uw boot onder controle.

Course Keeper, bij langzaam varen uw boot onder controle. Het is een bekend probleem dat boten voorzien van een buitenboordmotor of een binnenboordmotor met hekaandrijving bij langzaam varen moeil...

€ 195,00
Prijs per stuk

 

Velden met een * zijn verplichte velden
Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 
Course Keeper, bij langzaam varen uw boot onder controle.

Het is een bekend probleem dat boten voorzien van een buitenboordmotor of een binnenboordmotor met hekaandrijving bij langzaam varen moeilijk te besturen zijn.

Dit komt door het feit dat er op dat moment niet voldoende stuwkracht beschikbaar is en bij gebrek aan een roer de boot makkelijk uit de koers loopt en voortdurend gecorrigeerd moet worden. Een vervelende eigenschap vooral daar er op steeds meer vaarwegen beperkte snelheden worden voorgeschreven.

Met de Course-Keeper heeft u een dubbelroer ter beschikking dat u helpt bij het manoeuvreren in de haven en uw boot op koers houdt bij verplichte lage vaarsnelheid.

Een hekaandrijving heeft geen vast roer omdat bij het nemen van bochten de zijdelingse druk op het staartstuk te groot zou worden.

De roerbladen van de Course-Keeper hebben 2 omgebogen lippen die er voor zorgen dat bij toenemende snelheid het dubbelroer uit het water wordt getild zodat er geen overstuureffect ontstaat en zijdelingse krachten bij het nemen van bochten worden vermeden. Bij het verlagen van de snelheid zorgen 2 torsieveren ervoor dat het dubbelroer weer in het water zakt en zijn roerfunctie weer uitoefent.

De roerbladen zijn uit zeewaterbestendig aluminiumplaat vervaardigd en de brackets waarmee de Course-Keeper op de cavitatieplaat bevestigd wordt zijn uit een speciaal voor dit product ontwikkeld aluminium extrusieprofiel vervaardigd. De brackets hebben een groef van 8 mm en worden over de cavitatieplaat geschoven, waarna met behulp van M8 stelschroeven het geheel tegen de boven- en onderzijde van de cavitatieplaat wordt geklemd. Er hoeft dus niet in de cavitatieplaat geboord te worden!

De aluminium bladen en brackets zijn voorzien van een poedercoating en de overige onderdelen zijn allen in roestvrijstaal kwaliteit A2 uitgevoerd.

De prijzen voor de Course Keeper:

 

Type 1 voor een bootlengte tot 4,5 m. € 195,00
Type 2 voor een bootlengte van 4,5 tot 6,5 m. € 215,00
Type 3 voor een bootlengte van 6,5 tot 8,5 m. € 225,00
Type 4 voor een bootlengte van 8,5 tot 10 m. € 235,00
Type 5 voor een bootlengte van 10 tot 12 m. € 285,00


Voor een Bravo staartstuk is nog een extra beugel benodigd, extra € 80,-

Installatie op locatie mogelijk, bel voor meer info 020-6673206
 Manouvreren in een haven met de course keeper