Contact? Bereikbaar per mail of telefoonnummer: 06-53838995
0
0
Winkelwagen
€ 0,00
  • ☎ Vragen? 06-53838995
  • Snelle levering
  • Ruime voorraad
  • Origineel & Vervangingsonderdelen
  • Eerlijke prijzen
  • Gratis verzending va. €75 (binnen NL)
Nog niet alle onderdelen staan in de webwinkel, kunt u iets niet vinden, mail of bel 020-6673206 voor meer informatie.
 

MerCruiser staartstuk onderdelen & MerCruiser onderdelen

 
MerCruiser is marktleider geworden met de staart of "Z" aandrijving. De motor kan door de Z aandrijving dicht tegen de spiegel geplaatst worden. ...lees meer onderaan de pagina


Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
MerCruiser Quicksilver high performance staartstuk staartolie 92-858064QB1
MerCruiser Quicksilver high performance staartstuk staartolie 92-858064QB1
22,50 27,50 incl. btw
MerCruiser originele uitlijn tool voor alle Alpha en Bravo staartstukken 91-805475A1
MerCruiser originele uitlijn tool voor alle Alpha en Bravo staartstukken Ook geschikt voor OMC en Volvo SX staartstukken
149,95 incl. btw
   1  2  

Onderhoud staartstuk


Zo’n staartstuk van MerCruiser heeft wel regelmatig onderhoud nodig. Het beste is jaarlijks de staartolie te checken. Dit doe je door simpelweg het onderste schroefje voor de winter even los draaien en kijken wat er uitkomt. Als er water uitkomt of als de olie wit of crèmig is dan moet je de keerringen van de staart vervangen. Vervang ze dan meteen allemaal, dus niet maar eentje. Als de olie zwart is, dan moet je de olie vervangen.

Ook is het goed om het magneetje te bekijken op ijzervijzel. Er zal altijd wel een beetje slijtage optreden, dus een beperkte hoeveelheid ijzervijzel mag er wel op zitten, maar ook weer niet teveel. Is de kleur van de olie groen en is er sprake van weinig ijzervijzel dan hoef je de olie niet te vervangen.
 

Onderhoud impeller, rubbers en anodes


De MerCruiser Impeller moet officieel elke 100 uur vervangen worden. De MerCruiser Alpha one generatie 2 impeller kan langer mee. Wij adviseren je om ieder jaar de impeller te vervangen.

De staart rubbers moeten officieel elke 5 jaar vervangen worden inclusief het lager. De anodes moeten jaarlijks geïnspecteerd worden. Voor zoet water zijn magnesium anodes nodig. Voor brak water gebruik je aluminium anodes en voor zout water zijn er zink anodes nodig.

Uiteraard kunnen we al deze MerCruiser staartonderdelen leveren, zowel origineel als goed alternatief.
 

Moment van onderhoud


De motor en staart winterklaar maken doe je het beste voordat de motor de stalling in gaat. Bekijk dan de staart motor en het staartstuk. Onderzoek daarbij dus de staartolie, de staartrubbers, de anodes en de lak op de staart. Uiteraard geldt dit ook voor de motor.

In het voorjaar, voor het watersport seizoen begint, kan je het beste de motor laten draaien, en vervolgens oliën en de filters vervangen.

Hiervoor is het aan te raden de originele MerCruiser olie filters en benzine waterafscheiding filters te gebruiken. Ze zijn goed betaalbaar en voldoen aan de fabriek specificaties.

Hetzelfde geldt voor de olie. Het gebruik van originele MerCruiser oliën verlengt de levensduur van de motor en staartstuk.

We kunnen kortom alle MerCruiser staartstukken en onderdelen leveren.
 

Uper en Lower Unit uitleg


Het bovenste gedeelte van de staart wordt ook wel de Upper unit genoemd. Hierin zitten de tandwielen die aangepast zijn op de verhouding van het aantal omwentelingen van de motor ten opzichte van de propellor  zo goed mogelijk over moeten brengen.

In de lower unit, ofwel het onderste gedeelte, zitten de tandwielen en de schakelas voor de voor, neutraal en achteruit.
 

Algemene informatie MerCruiser staartstukken


De meest voorkomende MerCruiser staart stukken zijn de Mercruiser Alpha one generation one, gebruikt van de jaren 70 tot en met 1990.

Van 1991 tot heden spreek je van de MerCruiser alpha one generation 2. Voor de zwaardere motoren, V6, V8 en diesel motoren zijn de MerCruiser Bravo staartstukken ontworpen. Deze zijn eind jaren 80 op de markt gekomen en worden nog steeds geproduceerd. Uiteraard zijn er  verschillende uitvoeringen. De belangrijkste zijn de MerCruiser bravo 1, 2, en 3 met dubbele propellors. Deze zijn de laatste jaren verbeterd en er zijn nu X en race uitvoeringen.

Uiteraard kunnen we ook voor deze staartstukken alle staartstuk onderdelen leveren zoals transom service kit, staart olie, anodes, impeller, keerringensets, trimcylinders, tandwielen, lagers, waterpompsets en meer.


Voor vragen neem contact met ons op via 020-6673206